Kategorier
Bygg

Trägrindar för trädgård och villa

Vill ni ha en vacker trägrind till er tomt och villa? Eller kanske en praktisk grind i trä till hästhagen? Ta då hjälp av en firma som är expert på trägrindar.

En välkomnande trägrind kan visa var ingången till trädgården är. Men den kan även vara praktisk och se till att hunden och småbarnen håller sig på tomten och inte springer ut på vägen. Ska man köpa en grind är det därför viktigt att man först funderar över vilken funktion den ska ha. Sedan får den gärna också passa ihop med huset, staketet eller häcken. 

Väljer man en trägrind av behandlat virke kan man sedan själv måla grinden i en fin kulör. Trä är ett material som har ett lite mjukare uttryck och som passar bra för grindar. Men det är viktigt att man väljer en leverantör som använder sig av virke av bra kvalitet, annars kommer trägrinden att behöva underhållas. Det bästa är att välja en tillverkare som ytbehandlar sina grindar och som lämnar minst tjugofem års garanti. 

Trägrindar för lantbruk och hästhage


En trägrind för en hästhage måste vara säker och hästarna ska kunna passera genom grinden utan att skada sig. Samtidigt kan det ibland behövas en trägrind som håller obehöriga ute. Genom att ta hjälp av en firma som är specialister på trägrindar för lantbruk kan man få en grind som uppfyller alla de behov man har gällande design, hållbarhet och säkerhet.

En riktigt bra trägrind kan kosta en hel del men priserna kan också skilja mellan olika tillverkare. Därför ska man alltid ta in minst två offerter från olika företag. Tänk på att den trägrind som har längst livslängd och som inte kräver en massa underhåll ofta är den som är billigast i längden. Samtidigt är det viktigt att tillverkaren använder sig av miljövänliga metoder som uppfyller svenska standarder.