Kategorier
Geoteknik

Börja alltid med en geoteknisk undersökning

Vad kan det spela för roll? Med en geoteknisk undersökning kan ni få svar på stora, viktiga frågor som verkligen kan hjälpa er att spara pengar och tid.

Det är inte något man bör ta lätt på. När det är dags att starta ett byggprojekt så är det utan tvekan ett av de viktigaste momenten. Ni behöver få dit specialister på geotekniska undersökningar och se till så att alla frågor får svar innan ni ens börjar beställa material och göra en vidare plan för bygget.

Hur kan det spela så stor roll? En del saker kan man se med blotta ögat, som hur marken sluttar eller är täckt av träd eller stenar. Andra saker syns inte lika tydligt. Hur högt går grundvattnet på den här platsen? Är det mjuk eller hård mark? Skulle en tung byggnad sjunka? Hur kan man bygga trots att marken är annorlunda mot det man är van med?

Geoteknisk undersökning visar vägen

Det är egentligen inte så mycket ni behöver göra på egen hand. Ni behöver bara låta specialisterna sköta sitt. De kommer att ge er en uppdatering på allt de upptäckt. Sedan är det ert ansvar att gå vidare med den här informationen. Det kommer att spara er mycket tid och krafter att följa provsvaren.

Det finns så många olika byggtekniker. Men om man använder sig av fel byggteknik så kan det få förödande konsekvenser. Det har hänt mer än en gång att en tung byggnad börjat luta på grund av att marken inte är tillräckligt stabil. Det är dock inte omöjligt att förhindra.