Kategorier
IBC-tank

IBC-tank – en trygg lösning 

Vid transport av vätskor och av material som saknar fast form så blir både transport, förvaring och logistik en nyckelfråga. Ska du exempelvis importa flytande livsmedel från Italien i form av olivolja i en större skala, packa om och sälja vidare så behöver du också få ett säkert sätt att frakta all denna olja på. Här blir en IBC-tank en riktigt bra lösning. 

En IBC-tank är en behållare i hårdplast som omgärdas av ett stabilt galler av galvaniserat stål. Detta innebär att allt från smällar, vibrationer och stötar inte kan skada godset. Det innebär också att man med lätthet kan flytta godset både in och ur transportmedlet – en IBC-tank kan med fördel ställas på lastpallar och därför också flyttas med truckar. 

Rymlig och enkelt att transportera 

Och – viktigt att poängtera: standardmåttet för en IBC-tank är att den rymmer 1000 liter. Behöver du, vilket inte är ovanligt, transportera mer än så – ja, då blir den kubiska formen och möjligheten att stapla flera tankar på varandra och bygga höga system en gigantisk fördel. 

En IBC-tank kan kopplas mot en annan – både i sidled och på höjden. Detta gör att man också kan få en yteffektiv transport och därmed också väldigt bra pris för frakten. Det löser upp många av de logistiska knutar man ställs inför som företagare. 

Stor marknad för IBC-tank 

En IBC-tank behöver heller inte vara ny från fabrik. Tvärtom: det är ett populärt sätt att transportera och förvara olika gods – och därmed finns också en stor andrahandsmarknad som ger dig en möjlighet att hitta riktigt bra priser. 

Elefanten i rummet gällande det senare handlar då givetvis om frågan vad som tidigare funnits i den IBC-tank du köper? Vårt råd i detta är att du alltid köper från en seriös partner med god kunskap – och rätt utrustning – för rekonditionering. 

Du vill inte frakta livsmedel i en IBC-tank där man tidigare fraktat gödsel – utan att den är ordentligt rengjord och fri från risken att kontaminera ditt gods. Var noga med valet och köp aldrig en IBC-tank utan undersökning.