Kategorier
Golvslipning

Så väljer du ytbehandling till din golvslipning i Göteborg

Golvslipning gör att ditt golv ser ut som nytt igen, men för att det ska hålla måste du även efterbehandla det. Här är några användbara tips för dig i Göteborg.

Det går inte att se någon skillnad på ett nyslipat golv och ett som är nylagt. Har man en sliten parkett är det bättre att slipa om den istället för att byta ut den. Detta eftersom det är mycket billigare men också för att det går snabbare. Men för att golvet ska hålla sig snyggt och inte slitas i onödan måste man även ge det en skyddande ytbehandling

Ofta väljer man ytbehandling efter hur rummet används. I ett kök eller i en hall är det vanligt med vax eller lack eftersom det skyddar bra mot spill och väta. Idag finns det lack och vax som är matt och som även har pigment i sig. I ett sovrum eller vardagsrum fungerar det att även behandla golvet med olja.

Låna hem golvprover från en firma som är experter på golvslipning

Valet av ytbehandling har betydelse för hur rummet upplevs. Vill man att rummet ska se större ut än vad det egentligen är ska man ljusa upp golvet med en vitpigmenterad olja eller låta vitsåpa golvet. Motsatt effekt får man genom att använda en mörk golvolja. Ett mörkt trägolv får även rummet att se mer exklusivt ut.

Att välja ytbehandling efter en bild kan vara svårt. Det bästa är att besöka en firma som är experter på golvslipning i Göteborg och som även har en visningslokal. Då brukar man även kunna få låna hem provbitar för att lättare kunna se vad som passar.

Läs mer på https://www.golvslipninggöteborg.com.