Kategorier
Dränering

Förebygg fuktskador med dränering i Stockholm

Ett hus som är byggt med dålig dränering, kommer förr eller senare att få fuktskador. Ett expertföretag som sysslar med dränering i Stockholm löser problemet.

Din fru och du brukar ibland övernatta hos era bästa vänner efter fester. Ni sover över i det gästrum som finns i husets källare.Vid de senaste besöken har ni märkt att era kläder luktar källare och doften sitter kvar länge. Att berätta detta för era vänner kan vara ett delikat problem, eftersom de själva vant sig vid lukten.

Vid den senaste festen och efterföljande övernattning tar din fru mod till sig. “Jag undrar om ni inte har fått fukt i er källare”, säger hon. “Kan det vara något fel på dräneringen runt huset?” frågar hon. “Du kanske har rätt och jag vet inte hur dräneringen har gjorts när huset byggdes”, svarar er goda vän.

Dränering i Stockholm efter inspektion

Era vänner tar inte alls illa upp utan tar istället kontakt med en firma som är experter på dränering i Stockholm. Det första steget innebär att de utan kostnad gör en rejäl inspektion av källarväggar och husgrund. Firmans experter vet självklart var de ska leta men de använder också modern teknik med värmekamera för att lokalisera upphovet till källarlukten.

Undersökningen visar att dräneringen runt ytterväggarna måste förbättras. Till att börja med gräver en mindre grävmaskin upp en massa bråte som lagts i schaktet runt huset. Där finns tegelstenar och brädor som gnagt och skadat ytterväggens isolering av tjära eller bitumen. Istället monteras en dräneringsmatta på utsidan av väggen.