Kategorier
Tak

Vilka takstolar kan man hitta i Göteborg?

Få personer har speciellt bra koll på vilka takstolar man kan hitta i Göteborg och vilka varianter som är vanliga att finna när det blivit dags att köpa hus. 

Trots att takstolarna är vad som håller uppe ett helt hus är det få som har någon vidare koll på vilka varianter som finns. Den som ska köpa hus kanske inte ens vet vilka varianter av takstolar Göteborg, eller vilken stad man tänkt slå ner bopålarna i, har att erbjuda i sina hus. 

Kunskap kring takstolar kan dock vara klokt att skaffa sig innan man köper hus. Olika varianter av takstolar passar nämligen till olika ändamål. Vill man exempelvis inreda sin vind bör man hålla sig ifrån de takstolar som kallas fackverk eftersom dessa lämnar begränsat med yta. 

Takstolar som tillåter boyta i Göteborg

Den som har tänkt sig en vind där det går att bo bör man satsa på ett hus med takstolar i ramverksstil. Sitter det ett ramverk under taket finns det gott om plats kvar att skapa utrymme under taket. Kanske vill man inreda extra sovrum under taket eller en platsbyggd garderob. Då är ett ramverk eftersträvansvärt. 

Under ett så kallat brutet tak kan det sitta en typ av takstol som kallas mansardtakstol. Även denna takstol går det att rymma en hel del under då den, likt ramverket, ger en fri yta i mitten under taket. Hittar man ett hus med dessa takstolar i Göteborg kan man enkelt inreda sin vind. 

Hur vet man vilka takstolar som sitter i ens hem i Göteborg?

Takstolar är inget som beskrivs tydligt i prospekt när man går på husvisningar. Mäklaren bör vara informerad kring takstolarna men ofta krävs det att man som spekulant ställer frågan. Eftersom det finns många olika takstolar i Göteborg går det inte att gissa sig till vilken sort huset har. 

Om mäklaren inte skulle ha koll på vilken typ av takstolar det sitter i huset kan man be att få ta sig en titt på vinden. I ett hus med ovanvåning precis under taket kan det vara lätt att se vilken takstol som används men i en enplansvilla kan man behöva kika.  Läs mer om detta på hemsida: takstolargöteborg.se