Kategorier
Tak

Nytt tak med takläggare i Stockholm 

Om du misstänker att ditt tak läcker in vattnet från snö och regn, bör du låta en takläggare i Stockholm inspektera taket och föreslå förbättringsåtgärder. 

Det kan tyckas naivt att tro att hustak står emot alla påfrestningar oavsett väder. Ändå är det många husägare som sällan ägnar sitt hustak någon omtanke. En sådan nonchalans kan visa sig ödesdiger och leda till att taket skadas av fukt som tränger in i husets vitala delar.

Om ett hustak läcker in vattnet från regn eller snö, kan det mycket väl hända att energi läcker ut. Husets isolering kan ha skadats och dessutom kan undertaket ha skadats med brädor och reglar som ruttnat. Den som är husägare bör med andra ord se till att hustaket får sin beskärda del av uppmärksamhet och speciellt i tider då vädret farit fram utan pardon. 

Takläggare i Stockholm inspekterar tegeltak 

Elsa och Per har köpt sitt första egna hem för snart tre år sedan. Innan de skrev under köpekontraktet och gick vidare med affären lät de göra en besiktning mot dolda fel i huset. I besiktningsmannens protokoll fanns inga särskilda anmärkningar som avsåg vindens innertak eller det yttre hustaket. 

En mörk vinternatt i november månad drar en kraftig storm fram över familjens hus. När stormen mojnat tar Per en promenad runt huset. När han kommer in till morgonkaffet är humöret inte på topp. “Det har blåst ner flera tegelpannor i trädgården och plåten på vindskivorna verkar vara lösa”, säger han. “Vi måste låta en takläggare i Stockholm inspektera taket”.

Renovering av hustaket med takläggare i Stockholm

Varken Elsa eller Per kan något om tegeltak och om taket är allvarligt skadat vet de ändå inte hur det ska åtgärdas. Den takläggare som Per kontaktat vet däremot besked. “Blåsten har gjort att flera takpannor ställt sig på tvären och som ni själv märkt har några hamnat i er trädgård”, säger han. 

“Tror du att taket varit skadat redan från början så att vi kan hävda att det räknas som dolt fel?”, frågar Per utan att vara särskilt hoppfull vad gäller svaret. “Nej, det tror jag inte”, säger takläggaren. “Om jag ska vara ärlig tror jag att det bästa är att byta taket helt och hållet”. Hans ord väger tungt för Elsa och Per eftersom firman är välkänd för att ha experter på takläggning i Stockholm

Takläggare i Stockholm föreslår tegel- och plåttak

“Måste vi lägga ett nytt tegeltak eller finns det någon annan variant?”, frågar Elsa som gärna vill att huset ska sticka ut i kvarteret. “Det viktigaste är naturligtvis att taket håller tätt, men det vore ju kul om huset märktes lite extra bland alla andra hus här i området”.

Takläggaren redogör för några alternativ. Med betongpannor skulle taket kunnat färgsättas, men en ny trend är att kombinera tegel- och plåttak. Ett sådant tak skulle definitivt se annorlunda ut och är dessutom lätt att sköta. Takläggaren kommer dock med ett förslag som skulle vara bra för hushållsekonomin. “Varför passar ni inte på att låta oss isolera taket så att ni slipper elda för kråkorna i fortsättningen?”.