Kategorier
Måleri

När utförs en linjemålning?

Linjemålning kan användas för fler än ett syfte. Det kan röra sig om en enkel och ytterst vanlig vägmarkering eller kanske linjerna runt en parkeringsruta.

Det är så lätt att ta för givet att det finns markeringar på våra vägar. Det är först när de börjar bli slitna och svåra att se som man kanske reagerar på att de inte är där på samma tydliga sätt.
Ett annat scenario är att man fastnar i en lång och tråkig bilkö för att det helt enkelt är linjemålning på gång.

Tack vare linjerna på våra vägar kan trafiken flyta på utan att det blir kaos. Du som bilförare kommer att veta var du ska befinna dig på vägen. Inga otydligheter här som gör att man hamnar på fel sida av körbanan. Det finns till och med de linjer som talar om när det är lämpligt att undvika omkörning.

Heldragna linjer, heldragna dito och små korta linjer är vad du ser mest av på våra vägar. Det finns heldragna linjer som har små linjer vid sidan av. De visar att det inte är tillåtet att köra om från ena hållet men att det är det från det andra. Ibland är linjerna som målats på en väg bara tillfälliga.

Linjemålning ska vara av hög kvalitet och inte försvinna i första taget

De olika linjemålningar som du kan se på asfalt eller ibland på betong är vanligtvis målade med vattenlösliga färger, det går även att använda termoplast vid linjemålning. Förutom på vägarna hittar man dessa linjer målade för att markera parkeringsplatser.

Dessa målade linjer utsätts för hård trafik år ut och år in. Tillsammans med väder och vind, regn och rusk, frost och snö, kan de målade linjerna som blir utsatta för detta ständiga slitage så småningom bli mer eller mindre osynliga vilket gör att de måste målas om med jämna mellanrum.

Det gäller att du har ett bra företag som du kan anlita när det är dags att måla om de gamla linjerna eller när du står inför ett projekt som är helt nytt och behöver alldeles nya linjer. Det är mycket de ska tåla. Väljer du ett företag som är kända för att syssla med kvalitet ska du se att du blir nöjd.

Mer information om linjemålning kan du hitta på webbsida: gastriketrafikmalning.se