Kategorier
El

Anlita en elektriker i Stockholm

För att få rätt på elinstallationerna i Stockholm bör man anlita en elektriker. Detta så att arbetet går rätt till och inget riskerar att få elfel sedan.

Om man ska dra nya elledningar eller göra om elen så finns det mycket att tänka på. Det finns en del saker man får göra själv om man har erforderlig kunskap. Är man det minsta osäker ska man be en elektriker göra arbetet. Man vill inte riskera vare sig hem eller liv för ett felaktigt elarbete. De flesta klarar av att göra grundläggande saker själva utan att blanda in en elektriker.

Några av sakerna man får göra själv är:

  • Byta glödlampor
  • Byta proppar eller återställa en automatsäkring som löst ut
  • Montera skarvsladd
  • Byta lamphållare

Anlita en elektriker för ett säkert arbete

Många skrattar kanske när man ser listan ovan. Knappast någon skulle väl komma på tanken att ringa en elektriker för att byta en glödlampa. En propp eller en säkring är heller inga större problem att byta. Det stora problemet där ligger i att de ibland kan vara svåra att få loss, men det har inte med elektrikern att göra.

Däremot behöver man anlita en elektriker när det är arbete som ingår under elsäkerhetslagen. Det är förenat med risk för livet om man inte har stenkoll på elledningarna. Därför bör man hitta en behörig person när man ska göra något av följande:

  • Byta ett vägguttag från ojordat till ett jordat
  • Installera 230 volt för exempelvis golvvärme
  • Göra förändringar i fasta elinstallationer

Elektriker gör säkra och pålitliga elinstallationer

Anlitar man en erfaren elektriker kan man känna sig lugn och trygg för att jobbet blir korrekt utfört. Det finns många aspekter på varför man ska göra korrekta elinstallationer i Stockholm. Förutom att försäkringsbolaget kan sätta käppar i hjulet kan en framtida försäljning också få problem. Det är få köpare som vill börja med att dra om all el för att den är farlig.

Att vara snål och spara in på kostnaden för elektrikern genom att göra det själv är inget alternativ. Det är bättre för alla parter att använda en elektriker med rätt certifikat för elen. Vill man kolla upp certifikaten finns det massor av intressant information på nätet att läsa. En av de mest informativa sidorna är Elsäkerhetsverkets hemsida.